Tuesday, 4 April 2017

Giveaway by Lyana Ishak & Eyja Masliza


Assalamualaikum. Jom join segmen Giveaway mereka...

jom meriahkan lagi segmen ni.

Syarat-syarat pom mudah je.

Saturday, 18 March 2017

Segmen Bloglist Oktober Blog Seindahcerita



Assalamualaikum. First segmen for 2017.

 insyaAllah nanti akan rajinkan diri untuk join any segmen.

Ayuh ramai-ramai join segmen by kak nieylanadia.

see yah.

Wednesday, 15 March 2017

Sakit Itu Penghapus Dosa

Image result for sakit penghapus dosa


Sakit Itu Penghapus Dosa | Assalamualaikum semua. Selamat kembali ke blog yang dah lama uzur dan diselaputi debu yang tebal 6 inci dah. I'm come back because i think i will have time to spend on the blog. Seriously Mira tak berapa nak paham macam mane orang yang da bekerja boleh spend time nak berblogging. Mira intern selama 6 bulan xsempat nak buka blog sebab balik kerja mesti tido awal. Hujung minggu pula mesti nak rehat tak nak buka lappy sebab 5 hari kerja memang nak kena hadap lappy je. So hujung minggu memang nak restkan mata ni.

Back to the topic that I want to share which is Sakit Itu Penghapus Dosa. Alhamdulillah Mira bukan jenis yang cepat demam, selsema, batuk or anything sakit yang senang kena dekat manusia. Tapi after balik je dari Penang sempena Kejohanan Wajadiri 2017, Mira dapat penyakit tiga serangkai iaitu demam, batuk and selsema. Disebabkan da lama tak dapat penyakit ni, so dengan slumber badak xnak makan ubat sebab pikir diri tu da kuat. Keesokan hari, demam makin kuat, batuk dan bersin tak henti-henti. 

Disebabkan makin terok, dalam kelas tak dapat nak fokus. So dalam keadaan tak sedar Mira terlepas cakap. Mira cakap, bencinya demam, ngan batuk ni. Tolong lah cepat sembuh sebab tak suka dalam keadaan lemah ni. Tiba-tiba sorang sahabat tegur, Sakit Itu Penghapus Dosa tak baik cakap macam tu. Sekali dia tegur macam tu, ape lagi hati ni kasi sentap macam kena tikam dengan pedang. Tapi Alhamdulillah ada sahabat yang boleh menegur, kalau tak dah entah kemana diri ini.

Selain sakit itu pengahapus dosa, sakit itu juga merupakan ujian daripada Allah. Ingatlah wahai sahabat sekalian, apabila Allah menguji seseorang hambaNya, itu bererti bahawa Allah sedang memerhati dan menjaga kita. Bila Allah memberi ujian itu kerana Allah menyayangi hambaNya. Bila Allah sudah tidak ingin memadang hambaNya, maka Allah akan memberikan kesenangan, kekayaan dan kesihatan. Hal ini akan menyebabkan manusia itu akan melupakan Allah.

Jika kita perasan, manusia setiap kali dalam masalah kita akan kembali kepada pencipta kita iaitu Allah S.W.T. Jadi janganlah sesekali kita mengeluh apabila Allah menarik sedikit kesihatan kita.

Setakat itu sahaja bebelan saya pada malam ni. I wanna to thank my crime partner piqaaachuuu because give an advice to me...
See yah.

Sunday, 9 October 2016

Hari Sukan Negara 2016



Hari Sukan Negara | Assalamualaikum semua
Miya minta maaf sangat2 sebab blog ni dah berhabuk dah..
Tak sempat nak update blog sejak da start intern ni
Lagi satu sebab da stop langgan wifi YEs 4G da so xde wifi nak buat online

So hari ni Miya muncul kembali dengan topik Hari Sukan Negara
Hari ni tanggal 8/10/2016 merupakan Hari Sukan Negara untuk Malaysia.
So hari ni setiap negeri, kawasan kampung, IPTA or IPTS, kolej, sekolah dan lain2 turut menyambut dengan mengadakan pelbagai acara sukan..

Alhamdulillah persatuan Silat Cekak Pusaka Hanafi Puncak Alam menerima jemputan untuk membuat flashmob dan juga gimik dan iringan para VIP.
Walaupom miya berada jauh and tak dapat menghadirkan diri ke UiTM Puncak Alam tapi miya suka tengok depa dapat uruskan program besar seperti ini dgn jayanya..
So miya nak hupdate jgk pasal depa..
Miya juz kepilkan gambo yang dapat dari group ye sebab tak berada ditempat kejadian..






Gambar dibawah pula merupakan sesi latihan flashmob untuk ahli baru dan juga lama..
Alhamdulillah penyertaan flashmob ini merupakan dari tiga kampus iaitu UiTM Puncak alak, UiTM Puncak Perdana dan juga UiTM Shah Alam..










Selesai sudah bebelan malam2 hari ni..
Tahniah semua..
Ayuh kekalkan gaya hidup sihat.





Friday, 5 August 2016

Segmen Blogger Aktif 2016 - Maria Fridz


Segmen Blogger Aktif 2016 - Maria Fridz | Assalamualaikum semua..kak Maria ada buat segmen blogger aktif... Jom ramai-ramai join segmen ni and berblogwalking sama-sama..



> Jom Blogwalking<